понеділок, 27 листопада 2023 р.

При зустрічі з незнайомцем

 Акція #16_днів_проти_насильства



Інтерактивна вправа для учнів "Дитина і незнайомці"
Посилання на вправу:

БЕЗПОСЕРЕДНЬО ПРИ ЗУСТРІЧІ З НЕЗНАЙОМЦЕМ ДИТИНА ПОВИННА ПАМ'ЯТАТИ НАСТУПНІ ПРАВИЛА:

  • Не розмовляти і не розповідати про себе. Розмову з незнайомими людьми підтримувати не можна. Потрібно просто сказати, що спілкуватися з чужими не дозволяють батьки. Будь-які питання слід ігнорувати, навіть якщо вони здаються нешкідливими.
  • Не погоджуватися на пропозиції. Щоб зацікавити дитину, незнайомець може запропонувати покататися на машині, показати незвичайну іграшку або навіть взяти участь в конкурсі з щедрими призами. Погоджуватися на такі привабливі пропозиції ні в якому разі не можна - це пастка.
  • Не приймати подарунки. Якщо незнайомець хоче вручити цукерку, шоколадку або іграшку, потрібно відмовитися і пройти повз. Безкоштовним подарункам від чужих людей довіряти не можна.
  • Не вірити незнайомцям. Людина може запевняти дитину, що вона хороший друг її батьків, але вірити цьому не можна. Особливо, якщо незнайомець пропонує підвезти або проводити дитину додому. Вірити можна тільки в одному випадку - якщо батьки заздалегідь попередили дитину про те, що за нею приїде друг сім'ї. Також можна домовитися з дитиною про кодове слово, яке має виголосити при зустрічі друг батьків.
  • Не заходити в ліфт або під'їзд з незнайомими. Потрібно дочекатися, поки вони пройдуть або поїдуть, а вже потім заходити в під'їзд або ліфт. Ще краще зателефонувати додому і попросити кого-небудь з членів сім'ї зустріти біля під'їзду.
  • Відійти в людне місце, привернути увагу оточуючих в разі небезпеки. Якщо чужа людина намагається схопити дитину або загрожує їй, потрібно закричати, щоб привернути увагу перехожих до подій.

Немає коментарів:

Дописати коментар